Az élet játéka

Ez a blog nem is tudom miről szól...valahol elindul...és majd egyszer valahol vége szakad...mondhatni élet...és egy játék ;)

Friss topikok

  • Kálmán: Igéret szép szó! úgy illik, ha be is tartják! nem gondolod? (2008.06.08. 00:42) Tavaszi fáradság
  • kriStóf: azt ugye tudjátok hogy Einstein is megbukott matekból. szóval nem feltétlen kötelező a teljesen jó... (2008.03.19. 16:57) Úgy szerettem volna...
  • Kritikus: Szerintem ez az írás is hagy maga után némi javítást. szóval javítsuk a helyesírási hibákat :) meg... (2007.12.13. 12:36)
  • Bandi: Szerintem nem az a lényeg, hogy észre vesszük e az elütéseket, és az apró helyesírási hibákat. Han... (2007.12.07. 20:48) Áldott jó DKV :)
  • HeMK: :'( (2007.11.04. 01:36) Feketelyuk

Linkblog

2008.12.15. 22:09 đorka

Mese nektek tőlünk :)

SOk idő után, újra egy bejegyzés, és igérem... jövőre megváltozok..ez most a teljes érdektelenség éve volt :) de egy mese :) tanítottunk és ezt csináltam a gyerekeknek. 6 kistanító néni, 6 állomás hely meseországban, és hozzá leíráva kinek milyen feladata volt :) a Jó Tündér természetesen a tanárnő volt :)

 

 

 

 

Mese nektek, tőlünk !
 
Hol volt, hol nem volt. 2008-at írunk, és Debrecenben járunk. Egy kicsit szomorkás szerdai napon a 4. d osztályba látogatunk. Nagy utazásra készülnek, de még milyenre. Figyeljetek, hogy tudjátok milyen varázslatos csodák várnak rátok !
 
Mese ország határát őrzi egy tenger. Termete óriási, vize frissítő, de mindenkinek át kell rajta kelni ! Tudjátok hogy hol járunk ? Óperenciás tenger
Minden apró darab része egy egésznek ,ezt ne felejtsétek el, mert utatok során, együtt kell működnötök, hogy csapatként leküzdjétek az akadályokat !
 
Utunk során megakadtunk. Mi lehet ez a hatalmas látvány ? színe olyan kékes, még is azt mondom átlátszó. Törékeny és csúszós. Nem lehet más ? Üveghegy
Kitaláltuk a rejtélyt, jöhet hát a móka kacagás, egy találós kérdés a talány.
 
Utunk során mit látunk ?! Miután lassan lecsúsztunk, és minden talányt megoldottunk, elérkezünk egy rengeteghez, igen ahogy látom egy erdő. De nézzétek hát, hol kezdődik, és ér véget ?! Oh.. hát tudjátok már hol járunk ? Kerekerdő
            Így van hát kerekerdő szélén. Mindenki keresse meg a párját, és fogja meg a kezét. Jól fogjátok, el ne engedjétek. Kitudja hova kerülünk, ha belépünk.
 
S ,lám mi tárul elénk .egy gyönyörű tisztás, tele a szivárvány ezernyi színében pompázó virágos mező. Melyen őszikéik legelnek, a fákon körben madarak csiripelnek. Mókusok gyűjtenek mogyorót, és lám, egy jó tündér hűsíti magát egy tó párját ! gyertek kérdezzük meg, merre járunk !
-          Szép Jó napot Jó Tündér !
-          Isten hozott titeket ! Jó sokan vagytok ; mi járatban a Kerekerdőben ilyen kora reggel ?
-          Debrecenbenből utaztunk idáig, hogy felfedezhessük a mesék birodalmát! Megtudnád mondani hogy merre járunk ?
-          Oh, hát mi sem egyszerűbb ennél ! A Feneketlentó az egyik legpihentetőbb környék. Itt élnek a legbékésebb állatok, és minden mesehős idejár felfrissülni. Piroska azt mondta 10kor találkozzunk itt. Gondoltam kijövök és olvasok egy kis Magyar Népmesét. Új kiadás, azt mondták nem olyan rossz !
-          Áh köszönöm az útbaigazítást ! A könyvet én csak dicsérni tudom ! De mondja Jó tündér, hol tudnánk egy kicsit megpihenni ?
-          Uhhh. Még szerencse hogy nem öreganyádnak hívtál ! Láttam, hogy forgattad a szavakat ! Mint említettem pihentető Környénk a miénk. Kikapcsolódhattok, ha a tóból szavakat halásztok ki. De remek felfrissülést nyújt egy Ki vagyok én játék a Mézeskalácsházban . de tudom ajánlani még a Kacsalábon forgó palotát  kipróbálhatjátok a szerencséteket ha jól kitöltitek a Totót !
-          Igazán köszönjük az útba igazásítást !
 
És hogy mesénk hűen érjen véget, lépjünk be gyorsan. Tegyünk ahogy a Jó Tündér mondott, és ha menetlevelünk betelt teljesen. Jöhet végre, a jól megérdemelt :    fuss el véle, és élünk amíg meg nem halunk  :)
 
rendelésre írok mesét :) és várom, hogy hogy tetszett :P

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dbend.blog.hu/api/trackback/id/tr97825104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása